Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ..

Καθώς μετακινείται κανείς κατά την κατεύθυνση που δρά μια βαρυτική δύναμη, ο χρόνος επιβραδύνεται και όσο μεγαλύτερη η ένταση του βαρυτικού πεδίου τόσο μεγαλύτερη και η επιβράδυνση. Για παράδειγμα ένα ρολόι στην επιφάνεια του ήλιου θα λειτουργήσει βραδύτερα από ένα ρολόι στην Γη.
 Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι ένα άτρωτος εθελοντής στέκεται στην επιφάνεια ενός άστρου που καταρέει-που σημαίνει σε πολύ ισχυρό βαρυτικό πεδίο-θα διαπιστώναμε μια προοδευτική επιβράδυνση στο ρολόι του εθελοντή μας.
Καθώς το άστρο εξελίσσεται σε μαύρη τρύπα και ο χρόνος κυλά κανονικά για τον εθελοντή, εμείς βλεπουμε τον χρόνο του να τείνει να σταματήσει εντελώς δηλαδή βλέπουμε τον εθελοντή να "παγώνει" στον χρόνο.
 Κοντά σε μια μαύρη τρύπα ο χρόνος σταματά και το παρελθόν συμπίπτει με το μέλλον!!! Εμείς βλέπουμε τον εθελοντή να ακινητοποιείται στον χώρο και να παραμένει αιώνια νέος, αφού ο χρόνος παύει να ρέει. Αλίμονο όμως, ο ίδιος ο εθελοντής θα αισθανθεί μια κατακλυσμιαία βαρυτική έλξη, που εξαφανίζει την ύλη του στα εξ ων συνετέθει, δηλαδή σε πρωτόνια και ηλεκτρόνια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου